Baggrund

overnatning
Lærkelill fra vejen 2017

Overnatning har været muligt på Pension Lærkelill siden 1988.  Før den tid var stedet et mindre landbrug.  Ejendommen optræder første gang i tingbogen den 22. januar 1902, hvor Matrikel nr. / 7d i Lærkeholt udstykkes. I perioden frem til 1922 tilhører ejendommen bl.a landpost Rasmus Vilhelmsen, der sammen med familie ses på billedet herunder.

overnatning
Lærkelill – omkring 1920

I 1922 købte snedker Knud Nielsen, Skovlund ejendommen for den nette sum af Kr. 15.200,00. Under 2. verdenskrig dyrkede sønnerne Vagn og Leo tobak på ejendommen.

Knud Nielsen døde i 1959 og fra ca. 1960 til 1980 stod ejendommen tom og var lokalt kendt som “spøgelseshuset”. Hovedbygning blev stat i stand i 1982 af en hr. Frøkær fra Grindsted.

I 1988 overtog Ove og Lillien Christiansen huset og omdannede det til Pension Lærkelill.

Lone og Lars Sadova overtog Pension Lærkelill den 1. januar 2017 og gik straks igang med en større ombygning af dele af huset, mens resten blev grundigt renoveret / vedligeholdt. Et resultat af ombygning er bla. en stor og lys spisesal, hvor man kan indtage sin morgenmad i særdeles hyggelige omgivelser. Samtidig blev dele af først salen omdannes, så der nu er et stor familieværelse (værelse 3) med egen balkon og badeværelse en-suite. Foruden senge til både forældre og børn indeholder værelset en mindre spisebord med fire stole og egen hyggekrog (sofa og to lænestole( med fladskærms-TV). Med til værelset hører et stor romantisk badeværelse (en suite). Værelset har også egen balkon med bord og fire stole samt en dejlig udsigt over haven/parken. Foruden familieværelset findes også et andet værelse på første sal, nemlig værelse 1, som er et dobbeltværelse med egen badeværelse i stueetagen.

Annexet, som indeholder værelserne 5,7,9 og 11, er også blevet totalt istandsat. Værelse 5 og 7 har dobbeltseng, mens værelse 9 og 11 har hver to enkeltsenge.

Alle værelser give de bedste muligheder for en rolig og behagelig overnatning.

Dansk Dansk English English Français Français Deutsch Deutsch